Dacia siger ja til ekstra sikkerhedsudstyr uden ekstra omkostninger

 

Dacia øger sikkerheden og bekvemmeligheden ved sine modeller uden ekstra omkostninger for kunden.

Den nye europæiske lovgivning, Global Safety Regulation 2 (GSR2), foreskriver, at alle nye biler nu skal være udstyret med en række funktioner, der forbedrer trafiksikkerheden for alle, inklusive fodgængere og cyklister.

Øget sikkerhed i din Dacia med GSR2

  • Dacia Sandero, Sandero Stepway og Jogger stemmer nu overens med den europæiske lovgivning, Global Safety Regulation 2 (GSR2), uden at priserne bliver øget.
  • Den nye lovgivning introducerer yderligere sikkerhedsfunktioner som standard, herunder intelligent fartbegrænser, vognbaneskift-advarsel, vognbaneassistent, bagparkeringssensorer og automatiske forlygter.
  • For at gøre livet lettere for førerne, har Dacia inkluderet en smart 'My Safety'-knap til hurtig adgang til deres foretrukne og personlige ADAS-indstillinger.
  • Yderligere udstyrsfremmende tiltag inkluderer nye hjuldesign og farvevalg på tværs af modelserierne.
  • Jogger HYBRID 140 inkluderer nu det 7-tommers instrumentdisplay, der først blev set på den helt nye Duster, samt en innovativ E-SAVE-funktion, der bevarer batteriets kraft.

Avancerede sikkerhedsløsninger med GSR2

 

Traditionelt set øger tilføjelsen af sådanne avancerede funktioner en bils pris betydeligt, især for dem i den mere overkommelige ende af markedet. Dog har Dacia besluttet at gøre sine Sandero, Sandero Stepway og Jogger GSR2-kompatible uden ændring i deres pris.

De tre modeller, der starter fra det basale Essential-udstyrsniveau, nyder nu godt af, som standard, intelligent fartbegrænser, vognbaneskift-advarsel, vognbaneassistent, avanceret nødbremsesystem (AEBS), førerdøsigheds- og opmærksomhedsadvarsel, bagparkeringssensorer og automatiske forlygter.

Når ADAS-funktionerne er personaliseret, giver en ny 'My Safety'-knap førerne mulighed for at vende tilbage til deres foretrukne indstillinger hver gang bilen startes med et enkelt klik.

Hele Dacia-serien inkluderer nu også en rednings-QR-kode, der er tydeligt synlig på forruden og bagruden. I tilfælde af at køretøjet er involveret i en ulykke, giver denne kode brandfolk alle de oplysninger, de har brug for, til hurtigt at reagere på nødsituationen og gøre bilen sikker.

Tilføjelsen af ekstra sikkerhedsfunktioner falder sammen med andre specifikationsforbedringer på tværs af serien.

Sammen med den nylige introduktion af det veludstyrede Journey-udstyrsniveau har Sandero-serien nu nye tofarvede Atara Flex-hjul og Randia-alufælge på udvalgte versioner. Ligesom med Sandero Stepway har Sandero nu en USB-C-port foran og kan bestilles i farverne Shadow Grey og Cedar Green, der tidligere var forbeholdt Jogger og Extreme-udstyrede biler.

Sandero Stepway er også den eneste Dacia, der tilbydes i den nye Safari Beige-farve, hvor crossoverens karakteristiske udseende yderligere styrkes med tilføjelsen af tofarvede mørke Atara Flex-hjul og mørke Randia-alufælge, som deles med Jogger. Begge eventyrfokuserede modeller har også en ny dekoration på fordørene med Dacia Link-emblemet og GPS-koordinaterne for den ikoniske rumænske Transfagarasan-vej.

Derudover har Jogger HYBRID 140 nu det 7-tommers instrumentpanel, der først blev set på den helt nye Duster, og en ny E-SAVE-funktion, der tillader energibesparelse til senere på turen. Hvis en stejl opadgående strækning eksempelvis nærmer sig, kan føreren aktivere E-SAVE for at bevare batteriet og derefter deaktivere det, når det flader ud igen.