Velkommen i Dacia familien!
Vi giver dig alle de nyttige tips, der gør livet som ny
Dacia bruger enkelt og nemt!

Når du kommer ind i Dacia familien, er vi klar til at give dig 100% support. Vi gør alt for, at du så hurtigt som muligt skal komme til rette og føle dig hjemme i din nye Dacia. Derfor har vi samlet de mest almindelige spørgsmål fra nye Dacia ejere og suppleret med yderligere tips og inspiration. Skulle du ikke finde al den information, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Bilens multimedier

Få en nemmere hverdag

Værkstedet der ordner alt

Funktioner der gør livet sikkert og mere behageligt!

Din nye Dacia er fyldt med geniale funktioner omkring kabinemiljø, navigation, musik samt håndtering af telefoni og e-mail. Er du i tvivl om funktioner eller menuer, hjælper vi dig til rette.

Media Nav Evolution

Media Nav Evolution hjælper dig i hverdagen ved at tilbyde dig funktioner som navigation, håndfri telefoni m.m. og kun med det ene formål, at give dig behagelig og sikker kørsel. Kortopdatering til din navigation er gratis i de første 90 dage, efter at du har fået leveret din bil.

Udforsk de mange forskellige funktioner du får med dit nye multimediesystem . I nedenstående link kan du lære systemet bedre at kende og hente guides til, hvordan du opdaterer systemet eller kortet i din navigation.

Firehjulstræk (Duster)

Inden du forlader asfaltvejen, skal du være opmærksom på, at terrænkørsel ikke er som at køre på vej. En af de store forskelle er, at du skal tilpasse din kørestil til underlaget (4×2, 4×4, Auto).

2WD: Bilen får et lidt lavere brændstofforbrug end ved 4WD. Når bilen er i 2WD trækker kun forhjulene. Brug det på tørre veje og ved godt vejgreb.

AUTO: I AUTO fordeles motorens drejningsmoment mellem for- og bagaksler afhængig af hastigheden. Du kan bruge AUTO på alle typer veje og når du har en påhængsvogn efterspændt.

4WD-LOCK: I denne position fordeles motorens drejningsmoment mellem for- og bagaksler, så bilen har optimale off-road egenskaber. Denne position bør kun anvendes til off-road kørsel (f.eks. i ler eller på stejle skråninger).

Du kan læse mere om 4WD og off-road kørsel i instruktionsbogen til din Duster.

ECO-funktion

Med ECO-funktion optimeres køretøjets kørestrækning ved at begrænse motorydelsen. Den reagerer på visse systemer, der forbruger strøm i køretøjet (varme, aircondition, servostyring, osv.) og på visse handlinger under kørslen (acceleration, fartpilot, opbremsning, osv.).

Under kørsel kan du midlertidigt deaktivere ECO-modus for at få motorydelsen op.
For at gøre det, skal du træde speederpedalen hurtigt helt i bund. ECO-mode genaktiveres, så snart du letter trykket på speederpedalen.

Gode råd til ECO kørsel:

– Et forkert dæktryk medfører øget brændstofforbrug
– Brug klimaanlægget. Ved kørsel med åbne vinduer forbruges 4% mere brændstof ved 100 km/t. Husk at for biler med A/C systemer øges brændstofforbruget (især under bykørsel) når systemet er kører. I biler uden klimaanlæg bør systemet slukkes når, der ikke længere er behov for det.
– Afmonterer tagbagagebæreren og bøjlerne når der ikke længere er brug for dem.

Du kan læse mere om ECO i instruktionsbogen til din Dacia.

Bakkamera og MultiView kamera

Multiview kameraet er tilsluttet Media Nav-systemet og gør det muligt at gengive visningen fra de 4 kameraer.

<< Automatisk >>
Aktiveres når du sætter i bakgear og skærmen viser udsigten bagud. Ved en hurtig ændring til et fremadgående gear viser 4-skærmen visningen fremad.

<< Manuelt >>
Aktiveres ved at vælge den ønskede kameravisning i menuen på skærmen.

<< Skærm >>
For at aktivere det ønskede kamera, skal du vælge det på skærmen. Se multimediesystemets vejledning for yderligere informationer. Farvemærkerne på billedet angiver afstanden omkring bilen.
Bagerste kamera: Ca. 30, 50 og 70 cm bag bilen
Forreste kamera: 70 og 150 cm foran bilen
Side kameraer: Monteret i sidespejlene og vinduer (afhængig af version).

Du kan læse mere om MultiView kamera i instruktionsbogen til din Dacia.

Dacia afsætter mange ressourcer til forskning i nye materialer og teknologier til at skabe fremtidige biler. Som en naturlig del af udviklingsarbejdet testes den nye teknologi i motorsport. Udover at erfare hvordan den nye teknologi arbejder under ekstrem pres, har investeringerne også resulteret i stor sportslig succes.

Gå ikke glip af filmen om ”Pikes Peak International Hill Climb”, også kendt som ”The Race to the Clouds” i Colorado USA. Her konkurrerer Dacia med en Dacia Duster ”No Limit”, en skræddersyet prototype med en 850 hk motor, med et enkelt, men ambitiøst mål: At kæmpe for sejr!

Tryghed i hverdage

Du ved sikkert, at i Dacia familien tilbyder vi dig ydelser og tjenester, der giver dig større tryghed, samtidig med at du slipper for unødige økonomiske bekymringer: F.eks. Dacia Assistance, udvidet garanti og servicekontrakter.

Hvor ringer jeg hen, når min bil pludselig får problemer? / Dacia Assistance

Dacia Assistance er der for dig i enhver situation. 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, året rundt.

80 88 98 52 (gratis) (Danmark)
+46 84 113 251 (Udlandet)

Dacia Assistance er vores vejhjælp og din skytsengel på vejen. Dacia Assistance har åbent 24 timer i døgnet og syv dage om ugen i hele Danmark og Europa. Du har adgang til Dacia Assistance uden ekstra omkostninger så længe din Dacia garanti er gyldig, eller hvis du har fået udført service på et autoriseret Dacia værksted. Værdien af Dacia Assistance er 495 kr. pr. år, men den følelsesmæssige værdi er mange gange større. Tænk blot på at du har tilgang til en ekspert, som du kan ringe til, når som helst du måtte få problemer med din Dacia. Og som tilmed vil nå frem til dig og hjælpe dig indenfor en time eller to.

Med Dacia Assistance får du hjælp og reparation på stedet, hvis dette er praktisk muligt. Hvis dette ikke er muligt, bliver din bil transporteret til det nærmeste Dacia værksted. Og når du er ude i Europa kan vi tilmed tilbyde dig overnatningsmulighed indtil din bil er færdigrepareret.

Min bil skal på værksted. Dækker fabriksgarantien?

Din Dacia har som minimum 3 år/100.000 km, afhængig af, hvad der indtræffer først. Dacia yder desuden 2 års lakgaranti og 6 års rustgaranti. Garantien gælder for nye Dacia biler, som er indregistreret i Danmark. Garantien dækker reparationsomkostninger, reservedele og arbejder vedr. fabrikations- og produktfejl. Den dækker ikke fejl, som er opstået på grund af modifikationer foretaget på bilen. Den dækker ikke omkostninger vedr. sliddele, som f.eks. bremsebelægninger, pære, olier og filtre, eller ved skader grundet i manglende vedligeholdelse. Kontakt gerne vore kundeservice for yderligere information.

Du kan også downloade garantidokumentet her.

Kan jeg forlænge min garanti?

Ja det kan du med Dacia SECURITY, som giver dig udvidet fabriksgaranti i op til 6 år. Samtidig får du Dacia Assistance med i købet. Kontakt kundeservice eller din Dacia forhandler, hvis du vil vide mere.

Hvordan undgår man uforudsete serviceomkostninger?

Hvis du tegner DACIA TRYGHEDSPAKKE, får du service alt inklusive for en lav månedlig ydelse. Når du tegner DACIA TRYGHEDSPAKKE får du også Dacia Assistance og Dacia Security med i købet.

Kontakt vores kundeservice eller din Dacia forhandler, hvis du vil vide mere.

Hvordan undgår jeg utventede omkostninger til service og reparation? / Dacia Care

En omfattende service- og reparationsaftale for maksimal tryghed.
Med Dacia Care har du helt styr på omkostningerne til service, vedligeholdelse, og reparation af din bil, samtidig med bilen services efter fabrikkens forskrifter. Med en Dacia Care service- og reparationsaftale får du tryghed til en fast månedlig ydelse.

Dacia Care dækker service, vedligeholdelse og reparationer inkl. Sliddele og kan tegnes til nye biler op til 12 måneder efter første registreringsdato. Aftalen længde kan justeres indenfor fastlagt intervaller, efter dit ønske og kørselsbehov.

Fordele ved Dacia Care

– Kontrol over omkostninger på service, vedligeholdelse, og reparation
– Kan tilkøbes til Dacia Duster, Dacia Sandero og Dacia Logan MCV
– Sikre bilen services efter fabrikkens forskrifter
– Med en national service- og reparationsaftale kan du vælge det værksted, der passer dig bedst i hele Danmark.
– Aftale længden kan justeres ud fra fastlagte intervaller
– Samme fast lave månedlige ydelse i hele aftaleperioden.
– Månedlig betaling via e-faktura til Renault Finance Nordic
– 30 dages opsigelsesfrist

Læs mere

Kontakt Dacia kundeservice

Dacia er det hurtigst voksende bilmærke i Europa. Også i Danmark er gruppen af Dacia ejere vokset, og har udviklet et særligt Dacia-forhold. Der hilses på hinanden gennem landet, og udveksles gode historier, erfaringer og ideer. Og hvert år inviteres alle Dacia ejere og deres familie til at tage del i den store Dacia-picnic.

Næste gang er du velkommen.

Værkstedet der ordner alt!

Dacia værkstedet en ”One Stop Shop”. Her får du ordnet alt, som har med din bil at gøre. Fra service og reparationer til tilbehør og dækhotel.

Du finder Dacia værksteder overalt i Europa.
Der findes hele 8500 autoriserede værksteder i Europa. Det betyder stort set, at uanset hvor du befinder dig, kan du blive hjulpet af specialuddannede Dacia mekanikere!

Hvor ligger det nærmeste Dacia værksted?

Find et autoriseret Dacia værksted.
Brug vores søgemaskine!

Find værksted her

Hvordan ved jeg, hvormår det er tid til service?

Du behøver ikke at holder styr på, hvornår du skal til service. Dit Dacia værksted sender dig en påmindelse, ligesom din bil indikerer, når det er tid til service. Dine serviceintervaller er relateret til antal kørte kilometer. Normalt udføres service en gang om året.

Hvad er inkluderet i Dacia Original Service?

Dacia Original service tilbyder et specifikt service og vedligeholdelsesprogram for netop din bil.

Desuden nyder du godt af:

Din bil serviceres kun af Dacia mekanikere og andre Dacia specialister.

 

Originalt stempel i instruktionsbogen, der øger bilens gensalgsværdi.

 

1 års garanti på reservedele og arbejde.

 

Alle dele som skiftes ud erstattes med Dacia Originaldele.

 

Dacia Assistance i 12 mdr. indgår.

 

Læs mere om Original Service

Hvilket tilbehør findes til min Dacia?

Vi har alt hvad du behøver til at skabe din helt personlige Dacia. Klik ind og gå på opdagelse i vores tilbehørskataloger.

Her finder du tilbehør